Sarah-foto

Sarah is in Engeland geboren in 1964. Na een bachelor opleiding in textiel ontwerp is zij een paar jaar op reis geweest door Azië en Australië waar zij diverse werk heeft gedaan waaronder kostuums ontwerpen voor een theater en een restaurant. Niettemin is zij er toch achter gekomen dat textiel ontwerp niet echt haar passie is.

In 1987 is zij naar Nederland verhuist en heeft zij een keramiek cursus van Wim Borst gevolgd met de intentie om op een leuke manier Nederlands te leren. Al gauw merkte ze dat pottenbakken hetgeen was waarnaar zij opzoek was als een middel om haar artistieke ideeën te uiten. Hierna besloot ze om in een pottenbakkerij te gaan werken om het vak goed te leren. Ze heeft 3 en half jaar in een pottenbakkerij in Leiden gewerkt als productie draaister. Daar moest zij duizenden potten van hetzelfde model draaien wat niet heel inspirerend was, maar wel een goede manier was om het vak te leren. Nu is draaien nog steeds Sarah's passie als zelfstandige pottenbakker, echter gaat haar voorkeur nu vooral uit naar het maken van unieke objecten.

Haar beelden zijn gemaakt uit een aantal gedraaide stukken die zij dan in elkaar monteert om er één sculptuur van te maken. Vervolgens versiert zij de sculpturen met felle, vrolijke kleuren. Het beeld wordt in totaal drie keer gebakken, waardoor ze ook geschikt zijn voor buiten.

Sarah verkoopt haar werk in meerdere gallerijen en staat met haar werk op ongeveer 6 keramiekmarkten per jaar in binnen- en buitenland. Zij heeft ook diverse prijzen gewonnen.